The North Face Ski Challenge (verslag via skisluts.be)

Afgelopen weekend vond de eerste internationale stop van de The North Face Ski Challenge van 5 plaats in Flachauwinkl.
Van de initieel 42 ingeschreven en geregistreerde riders uit vier verschillende landen deden er uiteindelijk een 22-tal mee aan de wedstrijd. Het grotendeel kwam uit Oostenrijk, maar ook Duitsland, Belgie en Nederland waren vertegenwoordigd. Bij onze noorderburen was supertalent Mees Van Lierop en Vincent Renooy aanwezig. Ons land werd vertegenwoordigd door de die hards van het Airborne Freestyle Skiteam.
De wedstrijd bestaat uit twee delen, een gedeelte freestyle en een ander stuk freeride. Het is dus geen klassieke slopestyle wedstrijd, de riders zullen op meerdere vlakken zich moeten bewijzen en degene met de beste totaalscore haalt het naar de finales in Val Thorenz.

The North Face Ski Challenge is een wedstrijd voor jongeren met een leeftijd van 12 jaar tot en met 20 jaar. Omdat het verschil tussen minimum en maximum vrij groot is werd er een vijfdelige indeling gemaakt op basis van leeftijd en geslacht. De jongsten zijn de kids, dan komen de queens gevolgd door de teens en kings. Eindigen doen we met de emperors.

Bij de kids zagen we de Belgen Ward Nelissen en Rino Vervaet aan het werk, die respectievelijk 2 en 3 werden. Ze laten twee Oostenrijkers achter zich, maar plaatsen zich helaas niet voor finales in Val Thorenz.

De teens vertegenwoordigde de grootste groep riders met maar liefst 19 ingeschreven riders. Armada benelux rider Mees Van Lierop kon hier de winst wegkapen voor de Oostenrijker Andreas Gohl en Flatlander Vincent Renooy. De Belg Sam Greefs werd knap zesde!

Bij de kings was al onze hoop gevestigd op onze landgenoten Dries Lemmens en Robbe Nelissen. Het zou geen makkelijke opdracht worden, onze laaglanders moeten het namelijk opnemen tegen locals… Dries Lemmens kon hetgene hij vorig jaar verwezenlijkte (namelijk een ticket voor de finale in Val Thorenz) helaas niet herhalen. Hij stond nog net op het podium op een mooi derde plek. Robbe Nelissen eindigde op de vijfde stek.

Afsluiten doen we met de laatste categorie, de emperors. Deze categorie is nieuw, en enkel voor de oudste riders onder de jeugd. namelijk de 19 – en 20 jarigen. Toen Rembert Notten dit nieuws vernam was hij er als de kippen bij om opnieuw deel te nemen. Rembert werd tweede in Flachauwinkl en verkreeg zo een wildcard voor de Val Thorenz finale!

Samengevat kunnen we stellen dat de laaglanders zeker niet slecht gepresteerd hebben. Rembert Notten en Mees Van Lierop hebben een ticket voor de finale in Val Thorenz en Dries Lemmens staat op de reservelijst genoteerd.
Voor de niet geselecteerden zijn er nog 4 andere internationale qualifiers. De harde kern van Airborne heeft ons al laten weten dat ze terug van de partij zullen zijn in Chamonix op de kwalificatieronde van 27 en 28 februari. Skisluts zal ter plekke van de partij zijn.
En stoppen doen we met het volgend video verslag. Check it out, over and out.