Sander D’Helft

Sander D’Helft 24 Jaar

Functie/rang: Trainer

Over Sander:
Wanneer stond je voor de eerste keer op skis?
Ik stond de eerste keer op skis toen ik 2 jaar oud was op een familie vakantie in Tsjechië.

Hoe kwam je in aanraking met het freestyle skiën?
Ik ben als kind enkele jaren op ski-vakantie geweest met Sporta (een jongeren organisatie met skireizen naar het buitenland).
Hier had ik een monitor die mij de eerste keren heeft meegesleurd (lacht) over een jump. Tijdens deze vakanties ontstond mijn passie voor het freestyle skiën.

Enkele jaren later brak ik mijn enkel met voetballen. Na het revalideren ging ik opzoek naar een nieuwe sport.
Hierdoor ben ik bij het freeskiteam in Peer terecht gekomen en begon mij ‘ski carrière’.

Wie is jou Favoriete (freestyle)skiër?
Het is moeilijk om een favoriete skiër aan te duiden aangezien er zoveel verschillende soorten skiërs bestaan.
Zo heb je henrik Harlaut met zijn oneindige stijl en een grote variatie aan tricks en grabs maar heb je ook echte competitie beesten zoals Andri Ragettli.
Als ik echt moet kiezen kies ik voor Henrik Harlaut. Hij gaat al heel lang mee in de freestyle ski scène en heeft in mijn oge de meeste passie voor het skiën.
Terwijl vele skiërs tijdens de zomer een hele tijd niet skiën kiest Henrik ervoor om ook in de zomer de bergen en de sneeuw op te zoeken.
Zijn vele jaren ervaring straalt hij uit op zijn skis waardoor het kijken naar zijn tricks een plezier is voor het (freestyle skiërs) oog 😉

Welk is jou Favoriete snowpark?
– Mayrhofen, austria (penkenpark)
– Mottoligno Livigno (Rehall snowpark)

Wat doe je als je niet aan het skiën bent?
Als ik niet aan het skiën ben werk ik mee in de firma van mijn vader (Appoint). Hier sta ik in voor de aftersale en ondersteun ik onze klanten met vragen in verband met onze Software.
Na mij werk probeer ik zo vaak mogelijk te gaan skiën in Snowvalley Peer of Snowworld Landgraaf. Wanneer ik niet ski spring ik wat trampoline of haal ik de mtb uit om mijn conditie te onderhouden.