Algemene info

Hier vindt je een antwoord op veelgestelde vragen.

Onze doelgroep?

In principe kan iedereen die overweg kan met ski’s komen meedoen, maar basis parellel is toch een vereiste. Wij geven geen ski-lessen, maar freestyle ski-lessen. Om je ski-techniek op te krikken zijn er andere mogelijkheden. Je ski-niveau zal automatisch verbeteren door mee te trainen in onze groep. Elke skiër vanaf 7 jaar is van harte welkom!

Hoe gaan wij tewerk?

Twee keer per week troepen we samen in het funpark van Snow Valley te Peer (www.snowvalley.be). Er wordt gesprongen en geraild naar hartelust. Gekende tricks worden bijgeschaafd en nieuwe tricks aangeleerd. Katrien, Robbe en Ward begeleiden de riders met de nodige aanwijzingen, nuttige tips en videoanalyses.
Beginnende freestylers krijgen extra aandacht! Vanzelfsprekend verliezen we nooit de veiligheid uit het oog. 

Denk je eraan om samen met ons te komen skiën ? Profiteer van 2 gratis trainingen en ontdek of freestyle-skiën bij jou past.
(let op: Piste-toegang dient wel betaald te worden) 

Wat heb je nodig?

Uiteraard zijn er de standaard skispullen: warme kleding, handschoenen en skiboots. Hiernaast heb je de twintip-ski, die het mogelijk maakt achteruit neer te komen en verder te skiën. In het snowpark is het dragen van een helm verplicht en wij denken hier niet anders over, safety first ! Verder raden wij een crash-pants en back-protector aan.

Waar is het te doen?

De indoor skipiste van Snow Valley te Peer is onze vaste stek. Snow Valley beschikt over een goed snowpark met de nodige kickers en rails. Ook wordt het park regelmatig aangepast. 

Voor diegene die snowvalley niet weten liggen
Adres: Deusterstraat 74/E, 3990 Peer

Wanneer trainen we?

Elke zaterdag van 14u00 tot 17u00 komen we samen in Peer. Er wordt rond 15u30 een vijftiental minuten gepauzeerd in de bar met zicht op het funpark. Op zaterdag is er altijd een trainer aanwezig. Elk seizoen begint op de eerste zaterdag van september en eindigt op eerste zaterdag van juni. Tijdens de schoolvakanties zijn er geen indoor-trainingen. Het gebeurt wel dat we dan een buitenlandse stage organiseren. Ook een short-ski behoort tot de mogelijkheden.

Wedstrijden?

We doen mee aan alle indoor wedstrijden in België (en Nederland) en aan het Belgisch Kampioenschap in de paasvakantie. Internationaal doen we mee met “The Q-parks Tour’ Die meerdere wedstrijden organiseren in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Duistland en Italië. 

Wat kost het?

De kosten dit jaar bedragen:

€ 250,00: lidgeld, trainingsgeld, lidgeld Sneeuwsport Vlaanderen (d.i. onze federatie), basisverzekering en competitielicentie.
NIET VERZEKERD = NIET MEETRAINEN! Alle info omtrent de verplichte verzekering kan je nalezen op de website van “Sneeuwsport Vlaanderen”. Je kan ook je verzekering uitbreiden. Ook hiervoor kan je deze website raadplegen of ons consulteren.

Een toegangsticket voor de zaterdag namiddag training van Snowvalley bedraagt € 35,00.
Een winter abonnement voor -12 jarige kost € 499,00, voor iemand ouder als 12 jaar betaal je €  599,00.

Waarom Zou ik Mee Doen?

Ben jij iemand die graag je grenzen verlegt? En dit samen met mensen die dezelfde passie als jouw delen?
Dan ben jij bij ons aan het juiste adres. Airborne is een uitdagende club waarbij je actief bezig bent en je gedachten even kan verzetten, weg van een hele week school of werk. Amusement verzekerd!