Airborners op de eerste manche van de Freeski Cup

Afgelopen zaterdag stond al de eerste manche van de freeski cup op de agenda. Redelijk snel in het seizoen, want de Airborners hadden er nog maar 1 training opzitten. Maar de meeste airborners skiën in de zomervakantie ook wel wat en dat was er aan te zien. Iedereen zat goed op niveau.

 
Eerst was er een half uur jam sessie op de Big Air, daarna op de rails. Deze scores werden samen geteld en de vier besten kregen hun kans in de finale. In de finale kreeg je drie sprongen en vier rails. De beste score op de jump en de beste rail werden opgeteld en dat was je eindscore.
 
Bij de Junioren, was het een vaste waarde van airborne, Ward Nelissen, die de overwinning pakte. Met een cleane 720 mute en een K-fat op de downrail. Ook op de tweede plaats kregen we nog een airborner, Maxime Lemaitre, met een mooie cork7. Derde werd Elia Mitalas uit Nederland. Arne Vanormelingen miste net het podium. Hij had zeer sterke kwalificaties geskied, maar miste enkele tricks in de finale.  Op de 5de en 6de plaats eindigde Sander D’Helft en Stijn Smekens.
 
Bij de senioren was het een bijzonder spannende strijd. De top 5 was zo goed als evenwaardig en de jury had het enorm moeilijk. Er moest echt gekeken worden naar de kleine foutjes. Onze Waalse vrienden kwamen zeer sterk voor de dag en het was Thanguy Henrijean die overall de beste was, voor Johnathan Sevrin. Benjamin Declercq mocht het podium afsluiten. Vierde werd Bram Coreman. Slechts één airborner aan de start bij de senioren, dat was Steven Verheyen, die beslag legde op de 6de plaats.
 
Spijtig kregen we bij de dames ook geen airbornsters aan de start. De overwinning ging hier naar Celine Van Balleart.